Het verschil bij automatisch boekhouden zit hem in het écht alles automatisch kunnen

Het is Cash Software gelukt om als eerste leverancier van bedrijfssoftware in Nederland de cirkel qua automatisch boekhouden helemaal rond te krijgen.

Bijna iedere leverancier van boekhoudsoftware zegt het te kunnen, Robotic Accounting, no hands accounting, of welke andere hippe naam men er aan wilt geven. Cash zelf noemt het gewoon automatisch boekhouden en maakt het verschil door als eerste aanbieder ook écht alles in de administratie automatisch te laten verlopen en dit als betaalbare totaaloplossing aan te bieden. Een uitkomst voor zowel accountants- en administratiekantoren als voor de MKB ondernemer die zijn tijd liever aan andere zaken besteed.

Automatiseren om hip te zijn

Daar houdt Cash niet van. Ook niet van automatiseren om te automatiseren. Waarom dan wel? Foutgevoeligheid verlagen, productiviteit verhogen, kosten besparen, klanttevredenheid verhogen en processen verbeteren zijn een aantal redenen. Om zo uiteindelijk toe te werken naar een 100% goed geoliede machine die tijd en ruimte over laat om meer aandacht aan uw klanten te geven, en simpelweg eenvoudiger uw werk op tijd af te krijgen. Maar waarom is die cirkel nu rond bij Cash?  

Foto’s maken met de CASHapp

In- en verkoopfacturen, kas- en pinbonnen of declaraties kunnen nu met één druk op de knop de administratie ingeschoten én automatisch verwerkt worden. Simpelweg een foto maken van de factuur en het bonnetje met de app, de rest verloopt automatisch. Voor de ondernemer of werknemer is dit een leuke gadget, voor het gemiddelde accountants- of administratiekantoor betekent dit een tijdbesparing van meerdere uren per week per administratie en geen piekverwerking meer.

Verkoopfacturen automatisch verwerken

De beste manier om te zorgen dat verkoopfacturen direct en 100% correct geboekt worden is door deze te maken met een van de e-facturatiemodules van CASH. Er zijn echter veel branchespecifieke facturatieoplossingen in de markt verkrijgbaar en het in de administratie boeken van deze facturen kan een tijdrovende klus zijn van gemiddeld 5 minuten per factuur. Met CASH is het nu mogelijk om ook deze facturen, en zelfs facturen gemaakt in Word of Excel, automatisch te laten verwerken. Men stuurt de factuur naar de unieke administratiepostbus en laat deze factuur door partner Go2UBL automatisch omzetten in een UBL waarna de factuur geboekt wordt. Vaker zal de factuur een pdf betreffen, die je eventueel ook handmatig met de splitscreen kunt boeken waarbij je niet steeds van scherm hoeft te wisselen. En het boekstuk bovendien gelijk netjes opgeslagen is waar het hoort: bij de boeking.

Is de cirkel dan wel rond?

Robert Mijnsbergen, directeur van Cash Software: “Ja, maar niet alleen door het automatisch boeken van verkoopfacturen en foto’s maken met de CASHapp uiteraard. Met onze laatste update hebben we nog veel meer functionaliteiten vrijgegeven die zorgen voor de totaaloplossing waarmee men 100% automatisch kan boekhouden. Het zo automatisch en efficiënt mogelijk ‘voeden’ van de administratie is waar onze klanten enorme tijdwinst op zullen behalen. Daar waren we al flink mee op weg door bijvoorbeeld de automatische bankenkoppelingen, onze API en tientallen koppelingen met externe partners. Tel daar vervolgens de real-time output bij op in de vorm van betaalbestanden en Belastingaangiften die klaar staan, maar ook alle rapportages en overzichten die op iedere seconde van de dag zijn bijgewerkt, en ja, dan is met deze betaalbare totaaloplossing die cirkel wel rond.”  

CASH Accountancyportal

Het gehele proces van automatisch boekhouden is beschikbaar binnen de CASH Accountancyportal: de betaalbare totaaloplossing speciaal voor accountants- en administratiekantoren die de eerste, of juist de volgende, stappen willen maken in automatisering. Het Administratie Dashboard is een belangrijk onderdeel van de portal: het laat precies zien welke administraties aandacht behoeven, en wat voor aandacht dit dan moet zijn. Door simpelweg op de signalering te klikken kom je direct terecht waar je wezen moet, je voert de actie uit en gaat door naar de volgende signalering. Administraties die geen aandacht nodig hebben, raak je dus ook niet aan die dag. Je deelt je tijd op die manier veel efficiënter in dan voorheen.

Meer informatie over 100% automatisch boekhouden of de CASH Accountancyportal? Bekijk de korte animatie over automatisch boekhouden via https://youtu.be/s21RsyXqyN8 of ga naar www.cash.nl/accountancy.

 

Gerelateerde artikelen