Het personeelstekort in finance

Personeelstekort als risico

Finance Factor heeft ook dit jaar weer een onderzoek laten uitvoeren door ZiPconomy naar trends en ontwikkelingen die leven onder Nederlandse financials. Digitalisering staat dit jaar opnieuw op één als voornaamste punt van aandacht, gevolgd door de integratie van IT en verduurzamingsvraagstukken.

Schaarste arbeidsmarkt over hoogtepunt

Een opvallende uitkomst van het onderzoek: de schaarste in de arbeidsmarkt lijkt over z’n hoogtepunt heen. Hoewel finance professionals nog steeds genoeg kansen zien om van baan te wisselen of zich te verzelfstandigen, zijn zij in hun afwegingen behoudend om over te stappen naar een andere positie. Bijna driekwart van hen kiest voor een functie passend bij kennis en kunde.

Goede bedrijfsvoering en efficiënt werken belangrijk voor financials

Het succesvol maken van een organisatie, efficiëntie en zorgen voor een betrouwbare bedrijfsvoering vinden finance professionals het meest belangrijk in hun werk. Opvallend is dat dit jaar ook beloning, woonwerkverkeer en de mogelijkheid van hybride en/of thuiswerken meetellen in de afweging om te wisselen van baan of opdracht. Zingeving blijkt steeds minder een criterium.

Gerelateerde artikelen