Helft Britse accountants wil iets anders

Meer dan de helft (51%) van de Britse accountants is van plan het beroep te verlaten en wil binnen vijf jaar een eigen bedrijf beginnen. De oorzaak hiervan is de angst voor de automatisering die hun professie bedreigt.

Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de wereldwijde vacaturesite CareersinAudit.com waarover Economia bericht.

Vooral de jongere generatie accountants is bang voor de gevolgen van automatisering. Van hen wil 62% een carrièreswitch maken. Vier op de tien accountants denkt dat technologische ontwikkelingen hun baan overbodig maken. Bij de jongere accountants is zelfs 50% die mening toegedaan.

Zes op de tien accountants voelen wel voor een carrièreswitch. Redenen die hen daarvan weerhouden zijn het economische klimaat, het niet beschikken over de juiste vaardigheden en angst voor verandering.

Voor het onderzoek Feel the fear at work and do it anyway? ondervroeg CareersinAudit.com in augustus van dit jaar 1341 accountants. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van hen (35%) op zoek is naar een baan in het buitenland. Daarbij is West-Europa het populairst, gevolgd door Australië en Nieuw-Zeeland.

Gerelateerde artikelen