Helft Britse accountants ontevreden met hoogte salaris

Meer dan de helft van de Britse accountants is ontevreden met het salaris dat ze krijgen en over de carrièremogelijkheden binnen hun organisatie. Circa 60% is dan ook van plan om dit jaar op zoek te gaan naar een andere baan.

Dat blijkt uit de Hays Salary and Recruiting Trends guide, waarvoor 3.780 finance medewerkers werden ondervraagd. De uitkomsten van het Brexit-referendum blijken een stevige invloed te hebben op de stemming van financials. Vóór het referendum gaf 57% aan te weinig carrièremogelijkheden te zien. Dat percentage steeg tot 67 in september 2016 toen het referendum achter de rug was.

Het gemiddelde salaris van accountants steeg met 1,4% in 2016. Een jaar eerder was die stijging nog 1,7%. Het gemiddelde salaris van alle Britse werknemers steeg met 1,8% in 2016. Hoewel 74% van de werkgevers van plan is dit jaar de salarissen te verhogen, geeft slechts 21% aan dat de beloning met meer dan 2,5% omhoog zal gaan.

In het afgelopen jaar steeg het salaris van 13% van de accountants met meer dan 5%, bij 26% was sprake van een stijging van 2,5 tot 5%. Bij 35% van de accountants bedroeg de salarisstijging maximaal 2,5% en bij 1% nam het salaris zelfs af. Bij 25% van de accountants bleef het salaris op hetzelfde niveau als in het jaar ervoor.

Gerelateerde artikelen