Hans Honig nieuwe CEO Deloitte Nederland

Hans Honig volgt Peter Bommel op als bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland.

Tijdens de Algemene vergadering van Deloitte op vrijdag 26 april 2019 is Hans Honig benoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Deloitte Nederland per 1 juni 2019. De benoeming door de Raad van Commissarissen volgde na sounding met de partners van Deloitte. Hans Honig volgt hiermee Peter Bommel op die deze rol sinds juni 2012 succesvol heeft vervuld.

Floris Deckers, voorzitter Raad van Commissarissen Deloitte Nederland: “We zijn verheugd dat we Hans Honig als onze nieuwe CEO kunnen voorstellen. Hans wordt breed gedragen in de partnership en heeft een track record in het ontwikkelen van mensen en teams. Met zijn leiderschapservaring, interesse in maatschappelijke vraagstukken en toewijding aan klanten en innovatie is hij de juiste persoon om Deloitte in deze fase te leiden.”

“Ik ga met enorme energie en commitment aan de slag om onze impact verder te vergroten”, aldus de nieuw benoemde CEO. “De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Het is meer dan ooit van belang onze dienstverlening verder te innoveren, blijvend te investeren in kwaliteit en onze maatschappelijke bijdrage te vergroten met diverse, inclusieve teams.” 

Hans Honig was voorheen de managing partner van Financial Services binnen Deloitte Nederland, alsmede de Corporate Strategy Officer en lid van het Executive Committee. Honig heeft in het internationale netwerk verschillende leidinggevende rollen, waaronder lid van de North South European Executive. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Peter Bommel bereikte 1 juni 2019 het einde van zijn tweede en tevens laatste termijn als CEO van Deloitte Nederland. Hij maakte bijna acht jaar deel uit van de Raad van Bestuur, waarin hij de rol van CEO succesvol heeft vervuld. Deloitte is Peter dankbaar voor de enorme bijdrage die hij aan de ontwikkeling van de organisatie heeft geleverd. Van Bommel zal als Global Public Policy leader en lead client service partner voor een aantal van de belangrijkste cliënten aan de Deloitte-organisatie verbonden blijven.

Geen auditervaring meer in RvB
Naast de nieuw aan te treden CEO bestaat de Raad van Bestuur van Deloitte Nederland uit Mario van Vliet  in de rol van Chief Operations Officer (COO) en Engelhardt Robbe als Chief Quality Officer (CQO).

Na Bommels vertrek heeft Deloitte geen RvB-leden meer die hebben gewerkt in de audit-praktijk van Deloitte. Honig is van huis uit adviseur, evenals COO Mario van Vliet. CQO Robbe – voorheen CFO bij de NS – is de enige met een accountantsopleiding, maar heeft nooit zelf in de auditpraktijk gewerkt.