Hans Gortemaker RA in raad van advies NIWO

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om prof. Hans Gortemaker RA te benoemen in de raad van advies van de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Hij vervult daarmee de vacante positie, sinds de instelling van de raad van advies op 1 januari 2017.

Hans Gortemaker, geboren in 1948, is sinds 1990 als hoogleraar Accountancy, in het bijzonder controleleer, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook vervulde hij deze functie aan de Nyenrode University te Breukelen. Naast deze deeltijdhoogleraarschappen heeft Gortemaker zijn sporen verdiend bij PwC, onder andere als lid van het wereldwijde bestuur (Global Board) van deze accountantsorganisatie.

De NIWO verleent op grond van de Wet wegvervoer goederen de vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg. Met ingang van 1 januari 2017 is de NIWO een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan (ZBO). De NIWO voert haar taken zelfstandig uit. De NIWO legt verantwoording af aan de minister van Infrastructuur en Milieu. Deze verleent goedkeuring aan de jaarrekening en de hoogte van de tarieven en benoemt de directeur en de leden van de raad van advies.