Halfjaarsrapportage Belastingdienst: interactie staat centraal

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes heeft de 19e halfjaarsrapportage Belastingdienst naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze gaat over het tweede halfjaar van 2016. Wiebes informeert de Kamer hiermee over uitvoeringszaken van de Belastingdienst. Het thema van deze rapportage is interactie tussen de Belastingdienst en burgers en bedrijven.

Dit thema gaat in op algemene interactie via website en social media, maar ook over gepersonaliseerde interactie via portalen, system-to-system en Belastingtelefoon. Verder komt de interactie bij afhandeling van bezwaarschriften aan bod.

Naast het thema bevat de halfjaarsrapportage een hoofdstuk met de rapportage over de continuïteit binnen de Belastingdienst en een samenvatting van de voortgangsrapportage van de Investeringsagenda. Zoals gebruikelijk gaat de staatssecretaris ook in op een aantal toezeggingen aan de Tweede Kamer. En krijgt de Tweede Kamer een update op onderwerpen waarover eerder geïnformeerd is zoals internationale samenwerking en gegevensuitwisseling, internationale invordering en beheersing fiscale processen.

Gerelateerde artikelen