Grote bedrijven moeten energie-audit uitvoeren

De energie-audit verplichting uit de Europese Energy Efficiency Directive (EED) is onlangs in Nederland geïmplementeerd. Deze verplichting geldt voor niet-MKB-bedrijven en houdt in dat elke vier jaar een energie-audit uitgevoerd moet worden; de eerste keer vóór 5 december 2015.

Volgens de Europese MKB-criteria geldt de regeling alleen voor bedrijven met meer dat 250 medewerkers of meer dan 50 miljoen omzet.

Bedrijven die deelnemen aan het convenant MeerjarenAfspraken Energie-efficiency (MJA3) zijn ook vrijgesteld van de energie-audit-verplichting vanwege hun Energie Efficiency Plan (EEP). Het template voor het EEP voor de komende periode 2017-2020 wordt in lijn gebracht met de nieuwe eisen vanuit de EED. Bedrijven die nog niet aan de MJA3 deelnemen, maar voor 5 december toetreden tot het convenant kunnen op die manier ook aan de audit-verplichting voldoen.

De Tijdelijke Regeling implementatie artikelen 8 en 14 van de Energie Efficiency Regeling (EED) is onlangs in de Staatscourant gepubliceerd. Op de website van RVO.nl wordt de regeling nader toegelicht.

 

 

(NL ICT)

Gerelateerde artikelen