Groei dienstensector eurozone minder sterk 

De bedrijvigheid in de dienstensector in de eurozone is in september minder sterk uitgevallen dan eerder gedacht. Dat komt naar voren uit definitieve cijfers van marktonderzoeker Markit.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de sector weerspiegelt, noteerde een stand van 51,6 terwijl bij een voorlopige raming een niveau van 52 werd gemeld. In augustus kwam de graadmeter uit op 53,5. Een stand boven de 50 wijst op groei, daaronder op krimp. De samengestelde index, met ook de industrie, kwam uit op 50,1 tegen 51,9 een maand eerder.

De index voor de Duitse dienstensector noteerde 51,4 tegen 52,5 bij een voorlopige raming. De graadmeter voor de dienstensector in Frankrijk was 51,1 terwijl eerder 51,6 werd gerapporteerd. Voor Italië en Spanje werden standen van respectievelijk 51,4 en 53,3 gemeten.

De Markit-inkoopmanagersindex voor de Britse dienstensector noteerde voor september een stand van 49,5 tegen 50,6 een maand eerder. Daarmee toonde de dienstensector van Groot-Brittannië krimp door alle onzekerheid bij bedrijven en consumenten rond het Britse vertrek uit de Europese Unie.