Generaties X en Y voelen niet veel voor traditionele maatschap

Veel Australische kantoren hebben geen concrete opvolgingsstrategie. Toch is er zorg over de continuïteit: de jongere generaties lijken niet veel zin te hebben om zich als partner in te kopen.
Het traditionele model voor een accountantskantoor, de maatschap, lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. De Accountantsdaily stelt het probleem aan de orde: generatie-X en generatie-Y accountants voelen weinig aandrang om zich in te kopen in een kantoor. Redenen te over: studieschulden, lifestyle prioriteiten, niet-redelijk geachte waarderingen van de praktijk, cash flow observaties. 
 
De jongere medewerkers lijken liever gewoon een salaris te verdienen – zonder de stress van personeelszaken, marketing, winst- en verliescijfers die partners/eigenaren ervaren. Tegelijk zouden veel eigenaren aarzelen om deze jonge professionals uit te nodigen volwaardig partner te worden, omdat zij niet echt voor nieuwe klanten en nieuwe omzet zorgen. 
 
Een recent onderzoek onder Australische kantoren wijst op een stijging van bijna veertig procent van kantoren waar men zich zorgen maakt over de opvolging van de babyboomer-eigenaren. Maar 69% van dezelfde kantoren ontbeert een formeel opvolgingsplan. 
 
Gerelateerde artikelen