Gemeente Winsum lost problemen met accountant Deloitte op

De Groningse gemeente Wilsum wil, ondanks problemen in het verleden, verder met de huidige accountant Deloitte. Dit blijkt uit een brief van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Uit de brief blijkt dat de communicatie met Deloitte in het verleden niet goed was en dat afspraken niet werden nagekomen. Inmiddels zoude accountant veranderingen doorgevoerd hebben, waardoor er weer vertrouwen is. Het college wil nu aan de gemeenteraad vragen om het contract met Deloitte te verlengen. Opgemerkt wordt dat een zoektocht naar een andere accountant financiële gevolgen zou hebben. De huidige samenwerking met Deloitte voortzetten scheelt de gemeente 7.500 euro, de personeelskosten niet meegerekend.

B&W: ‘De overeenkomst van de gemeente Winsum met Deloitte Accountants loopt af per 31 december 2015. De overeenkomst kan nog eenmaal met één jaar verlengd worden. De komst van een nieuwe eindverantwoordelijke en een nieuwe senior controleleider schept weer vertrouwen in de toekomstige samenwerking en communicatie met Deloitte Accountants en geven aanleiding om de overeenkomst met nog één jaar te verlengen.’

De gemeenteraad beslist dinsdag 17 maart of ze verder gaat met Deloitte Accountants.

Gerelateerde artikelen