Gemeente Dronten verwijt PwC belastingblunder

De gemeente Dronten is van mening dat accountantskantoor PwC had moeten opmerken dat er sinds 2011 geen premie werd afgedragen voor het personeel voor de WIA en de WAO. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad, zo bericht Omroep Flevoland.
De gemeente moet behalve bijna twee miljoen euro aan afdrachten aan de Belastingdienst, ook nog 55.000 euro aan rente betalen voor de jaren 2011 tot en met 2013. Ook wordt er (nog) een boete van een nog onbekende hoogte opgelegd voor het nalaten van het betalen van de premies.
0 procent
Volgens PwC heeft de gemeente nooit opdracht gegeven voor die specifieke controle. Daarnaast geeft het college aan dat in het salarissysteem het percentage voor de premie is aangepast van 5,10 procent naar 999.999,99 procent. Dit is door het systeem herkend als 0 procent, waardoor er geen premie werd afgedragen. Ondanks dat de leverancier van het softwaresysteem aangeeft dat het geen systeemfout is, laat het college in het midden of dit door een menselijke of technische fout is gebeurd.
Gerelateerde artikelen