Gemeente Deventer schrijft beste jaarverslag van de publieke sector

De gemeente Deventer is de grote winnaar van de Deloitte Kordes Award 2014. Accountantskantoor Deloitte maakte dat bekend. De Deloitte Kordes Award is een toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector.
De Gemeente Deventer won in de categorie ‘lokaal bestuur’ en is volgens Deloitte de overtuigende winnaar. “Niet alleen voldoet het jaarverslag aan alle criteria van transparantie, maar ook is dit een goed voorbeeld van een innovatief en toekomstgericht jaarverslag,” aldus de jury. 
Winnaars
De winnaar in de categorie ‘Rijksoverheid en overig’ is RDW. Stichting de Alliantie is de nummer een in de categorie ‘wonen’. Bij ‘onderwijs’ is de Universiteit van Amsterdam de winnaar. 
 
Dit jaar waren er opnieuw eervolle vermeldingen voor de aspecten duurzaamheid en stijl & communicatie. Waterweg Wonen kreeg gisterenavond voor de derde keer de Duurzaamheid Award uitgereikt. Volgens de jury onderscheidt deze woningbouwcorporatie uit Vlaardingen zich al een aantal jaren met een zeer helder, goed leesbaar en goed geïntegreerd MVO verslag. Ook deze keer wordt het verslag gekenmerkt door heldere ambities en een duidelijke verantwoording. Het jaarverslag van WML won de Stijl & Communicatie Award vanwege de leesbaarheid en vormgeving.
Award voor beste jaarverslag
Deloitte reikt de award al sinds 1995 uit aan publieke organisatie met het beste jaarverslag. De deelnemers bestaan onder meer uit  provincies, gemeenten, waterschappen, politie, sociale werkvoorzieningen, Rijksoverheid, wonen en onderwijs. Per sector komen ze in aanmerking om winnaar in hun categorie te worden. 
Gerelateerde artikelen