Full•Finance en MKB-kredietcoach starten opleiding Financieringsdeskundige

Er voor zorgen dat (assistent) accountants ondernemers snel en adequaat kunnen helpen met een financiering en het continue monitoren van de (toekomstige) financiële prestaties van de ondernemer. Dat is het resultaat van de opleiding financieringsdeskundige die Full•Finance Opleidingen en MKB-kredietcoach aanbieden.

In vijf dagdelen worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dag 1: Financieringsvormen voor het MKB;

Dag 2: Moderne financiering, de ondernemer en zijn businesscase;

Dag 3: Financieringsaanvraagbegeleiding bij bank en alternatieve financier ;

Dag 4: Financiële analyse en continious monitoring in het MKB (1);

Dag 5: Scenarioplanning en continious monitoring in het MKB (2).

Na de opleiding krijgen de deelnemers een certificaat en kunnen ze direct aan de slag als financieringsdeskundige. Jan Wietsma van MKB-kredietcoach over deze opleiding: “Accountants- en administratiekantoren worden steeds vaker gevraagd om de ondernemer te begeleiden bij een financieringsaanvraag. Daarnaast vinden financiers het belangrijk dat ondernemers meer aandacht hebben voor zaken als continious monitoring. Met deze praktijkgerichte opleiding zorgen we ervoor dat men goed beslagen ten ijs komt en dat men invulling kan geven aan de vragen die de veranderende financieringsmarkt aan de accountant stelt. Daarnaast bieden we de accountant die de opleiding gevolgd heeft de mogelijkheid aan om gebruik te maken van specifieke tooling voor het voorbereiden van een financieringsaanvraag en het blijven monitoren.”

Jurroen Cluitmans van Full•Finance Opleidingen: ““In de praktijk komen we veel accountantskantoren tegen waarbij de eigenaren of de medewerkers van het kantoor zich willen verdiepen in onderwerpen als financiële analyse, scenarioplanning en continious monitoring. Door dit in het bredere perspectief van de financiering van een onderneming te plaatsen, krijgen deze onderwerpen concrete betekenis zodat men er direct mee aan de slag kan. De opleiding sluit goed aan bij de leergang MKB-kredietcoach. In deze leergang wordt naast financiering ingegaan op onderwerpen als ondernemerschap, strategische bedrijfsvoering, het coachen van ondernemers en het ondernemersplan. Degene die twijfelt of hij wel de hele leergang wil volgen kan dus starten met de opleiding tot financieringsdeskundige en daarna besluiten om in te stromen in de leergang MKB-kredietcoach. Dit zonder noemenswaardig tijdverlies of extra kosten.”

De opleiding tot financieringsdeskundige start op 13 september 2017. Daarnaast kan de opleiding gevolgd worden tijdens de summercourse op 30 en 31 augustus 2017. Voor aanmelden en meer informatie klik hier

Gerelateerde artikelen