Friesland pakt misbruik subsidies aan

Om misbruik en oneigenlijk gebruik van subsidies te voorkomen heeft de provincie Friesland de regels aangescherpt. Ook heeft de provincie drie toezichthouders aangewezen, die ter plekke bij bedrijven of instellingen controles kunnen doen.

Daarnaast is de administratieve afhandeling vereenvoudigd. Er zijn modelbrieven die begrijpelijker en klantvriendelijker zijn.

Ook is er een korting van 3% op de subsidie mogelijk. Deze wordt opgelegd bij niet naleving van de meldingsplicht. Een subsidieontvanger moet namelijk een melding doen bij de provincie wanneer aannemelijk is dat de activiteiten waarvoor de subsidie is verleend niet, niet tijdig of gedeeltelijk zullen worden verricht. Verder moet melding worden gedaan als niet of niet volledig aan de subsidievoorwaarden zal worden voldaan.

Misbruik en oneigenlijk gebruik wordt ook aangepakt door intern subsidieresultaten scherper in de gaten te houden. Dit betekent dat doelen en maatregelen (meer) gemonitord worden dan nu het geval is. In 2019 volgt een evaluatie om te bekijken of de nieuwe aanpak werkt.

 

[Door: Vindsubsidies]

Gerelateerde artikelen