Fortuna Sittard beboet vanwege te laat inleveren financiële stukken

De KNVB legt Fortuna Sittard een boete op van 30.000 euro op vanwege het te laat inleveren van diverse financiële stukken. Toch kan bij de Limburgse voetbalclub de vlag uit, want het voortbestaan is, althans voorlopig, gered.

De licentiecommissie van de KNVB heeft het gestarte traject waarin werd bekeken of Fortuna Sittard de licentie kon behouden, stilgelegd. Reden hiervoor zijn de nieuwe aangeleverde rapportages van de club die de licentiecommissie inmiddels heeft beoordeeld.

De licentiecommissie maakt zich wel “uiterst zorgen" over de toekomstige financiële situatie en de continuïteit van Fortuna Sittard. Vandaar dat er extra aandachtspunten worden aangehouden in een vernieuwd plan van aanpak dat de club aan de commissie moet voorleggen, zo meldt de KNVB.

Fortuna Sittard laat weten “bijzonder blij” te zijn dat het proces tot intrekking van de licentie wordt stopgezet. Extern adviseur Paul van der Kraan: “We zijn er nog niet. De Licentiecommissie wil nog een aantal zekerheden inbouwen in de prognoses voor de komende seizoenen. Dat betekent dat we de aannames in onze begroting voor komend seizoen heel goed moeten onderbouwen. (…) Op de korte termijn zullen we de juridische structuur eenvoudiger en transparanter maken conform eerdere plannen. En we zullen in gesprek gaan met onze crediteuren. Als derde zullen we moeten reorganiseren om de kosten structureel verder omlaag te brengen."  

Lees ook:

Gerelateerde artikelen