Flynth vraagt aandacht voor rol MKB’er bij duurzaamheid

Scenario's van ondernemers vaak achterhaald door allerlei veranderingen.

Als het gaat om duurzaamheid in de volle breedte staat de MKB-ondernemer de komende jaren voor een belangrijke opdracht én uitdaging. Juist het MKB als motor van de Nederlandse economie kan zorgen voor grotere impact. Het MKB is voor veel Nederlanders de plek van het werkzame bestaan en inkomen.

Dat kwam naar voren op het symposium Duurzame waardecreatie door het mkb, georganiseerd door Flynth op 6 september. Het evenement met onder andere Micky Adriaansens (oud-minister van Economische Zaken) en Jaap van Manen (emeritus-hoogleraar Corporate Governance en oud-voorzitter Commissie Code Goed Bestuur), markeerde de overgang van bestuursvoorzitter Bas Hidding naar Jacques Buith. Buith is op 1 september gestart in zijn nieuwe rol.

Micky Adriaansens pleitte voor brede welvaart, een sterk Nederland en een weerbaar Europa. De ondernemer kan hierbij helpen, maar hiervoor is volgens Adriaansens ook financiering voor nodig. Jaap van Manen benadrukte de noodzaak van samenwerken met ondernemers op een andere manier.  Hij benoemde het fenomeen voorspelbare verrassingen waar MKB-ondeernemers telkens weer op uitkomen, ook rond duurzaamheid.Vanuit het ondernemerschap denkt de mkb’er vaak in scenario’s om zich voor te bereiden op de toekomst. Maar achteraf beseft men dat we veranderingen hadden zien aankomen.

EY schaalt capaciteit en scholing duurzaamheidsaccountants op

Gerelateerde artikelen