Fintech: focus verschuift van betaalsystemen naar beleggersondersteuning

PwC constateert verschuiving naar asset & wealth management.
Een nieuwe golf van startups in Fintech richt zich vooral op de beleggersmarkt, in plaats van nieuwe betaalsystemen te ontwikkelen, stelt PwC in een nieuw rapport Accelerating change: London FinTech 2015 – 2016 in samenwerking met Startupbootcamp.
Ook de hype rond blockchain-technologie komt uitgebreid aan de orde, naast de vraag hoe de traditionele spelers tot een vruchtbare samenwerking kunnen komen met de nieuwkomers om zo niet de technologie-boot te missen. 
 
De innovatie in betaalsystemen vlakt duidelijk af, aldus PwC. Een van de oorzaken is dat betaalsystemen geen bestaansrecht hebben als ze niet genoeg massa krijgen; het is voorspelbaar dat er slechts weinig winnaars over zullen blijven in deze zo belangrijke sector. Het is dan ook niet vreemd, dat 5 van de 9 finalisten in het  FinTech London accelerator programma van Startupbootcamp gericht waren op de investment-management sector. In 2015 zagen we een ware explosie van startups die zich richtten op B2C, B2B, robo-advies, big data, machine learning, equity research, en geautomatiseerd portfoliobeheer. En die trend zal zich dit jaar voortzetten.
 
FinTech, zo verwacht men, zal de hele beleggersmarkt grondig overhoop halen en vooral de kleine individuele belegger assisteren bij het maken van verstandige keuzes bij aan- en verkoop. De dienstverleners in de sector zullen hun tarieven omlaag moeten brengen door de opkomst van de robot-adviseurs.
Is Blockchain tot op heden nog vooral een hype, de technologie zal niet verdwijnen. Integendeel, dit jaar wordt er overal mee geëxperimenteerd en het is te verwachten dat blockchain een heel nieuw financieel ecosysteem gaat creëren.
 
 
 
 
 
 
=================================================================== 
Join the European FinTech Awards and Conference where innovative and disruptive FinTech companies are awarded. Meet 400 hand picked entrepreneurs, bankers, investors and advisors, extend your network and develop business.  Join the festive award ceremony on 14 April 2016 at the ABN AMRO Headoffice in Amsterdam. 
Gerelateerde artikelen