Vijf vragen aan financieringsplatform Fyndoo

Exposant van de Accountancy Expo, Fyndoo Advise, helpt ondernemers, adviseurs en accountants met oplossingen in de financieringsketen.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-16-juni-2020″] 
Partnerbijdrage van:

1. Welke belangrijke trends zien jullie in de accountancy en/of bij administratiekantoren? 
 Steeds meer informatie komt gestructureerd beschikbaar, dankzij automatisering. Dat brengt ook mogelijkheden met zich mee om efficiënter te werken. Daarnaast zien we dat er een grote vraag is naar financiering bij het MKB en dat er enorm veel geldverstrekkers actief zijn in de markt. Niet alleen de grootbanken, maar ook alternatieve financiers financieren het MKB. Maar het is lastig de juiste financier voor een bepaald vraagstuk te vinden.  

2. Hoe speelt Fyndoo hier op in? 
Met Fyndoo Advise zorgen we ervoor dat er matchmaking plaatsvindt voor dit vraag en aanbodvraagstuk. een online platform waarop we alles dat komt kijken bij de aanvraag en behoud van financiering positioneren. Denk aan het eenvoudig maken van een prognose om een investerings-scenario uit te werken, en een platform waar je eenvoudig een offerte voor een zakelijke financiering aanvraagt bij meerdere geldverstrekkers.

We verbinden de hele financieringsketen. Zodat, wanneer je als accountant een financiering aanvraagt bij een geldverstrekker, deze direct in hun systemen terechtkomt. Met een efficiëntere keten dalen de kosten voor geldverstrekking en dat is allemaal in het belang van de persoon voor wie we dit allemaal doen: de ondernemer.

3. Welk probleem lossen jullie op voor accountants- en/of administratiekantoren?
We zorgen ervoor dat je heel eenvoudig een prognose kunt maken voor je klant. Op basis van de historische cijfers van een onderneming heb je deze binnen enkele minuten gemaakt. Daarnaast kun je meerdere scenario’s uitwerken. Ook geeft onze software snel inzicht in toekomstige financieringsbehoeftes van een onderneming.

Met Fyndoo Advise vraag je daarnaast heel eenvoudig een financiering aan bij de vele geldverstrekkers die op ons platform zijn aangesloten. Fyndoo biedt duidelijkheid in de vele mogelijke financieringsoplossingen die passen bij de groeiambities, geeft inzicht in de kans van slagen, vereenvoudigt de aanvraag en vergroot daarmee toegang tot extern kapitaal.  

4. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten het heeft opgeleverd?
We werken veel samen met Credion. De tientallen adviseurs van hen gebruiken Fyndoo Advise voor het maken van prognoses en opstellen van financieringsaanvragen. Een concrete case kun je lezen op de Topicus-site (Topicus is het moederbedrijf van Fyndoo): https://topicus.nl/nieuws/blog-italiaanse-droom/

5. Welke innovatie(s) in jullie product komt/komen er dit jaar? Zijn die te zien op de Expo?  
Dit jaar maken het we monitoren van bestaande financieringen mogelijk in onze software. Ook kun je eenvoudig een rating laten berekenen. Want dat is kennis die niet alleen bij de banken hoeft te liggen: als jij als accountant over dezelfde tools als een geldverstrekker beschikt, kun je jouw klanten met een completer dienstenaanbod helpen.

Tijdens de Accountancy Expo 2019 laten we je graag zien hoe makkelijk je alles rondom zakelijk financieren organiseert als accountant.