Financier Ebury geaccrediteerd voor Corona-steunprogramma

Overheid stelt zich garant voor de leningen van non-bancaire financiers aan het Nederlandse MKB.

Ebury is als eerste alternatieve financier geaccrediteerd om MKB-bedrijven kredieten te verstrekken in het kader van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB-C) van de overheid. De BMKB is verruimd in reactie op de corona-crisis, zodat bedrijven met een gezond toekomstperspectief gefinancierd kunnen blijven.

De regeling is beschikbaar voor in Nederland gevestigde bedrijven met minder dan 250 werknemers en voorziet in overheidsborgstellingen voor kredieten tot 1,5 miljoen euro. De borgstellingen zullen een groot deel van de kredietbedragen dekken, tot een maximum van 2 miljard euro aan MKB-kredieten in Nederland.

Eerder deze maand lanceerde Ebury al een corona-kredietfaciliteit van 45 miljoen euro voor het MKB in Europa om hen te helpen bij het managen van hun werkkapitaal tijdens de corona-crisis. De kredietfaciliteit van Ebury kan volledig digitaal geregeld worden, waardoor het mogelijk is om grote hoeveelheden aanvragen te verwerken zodat bedrijven de financiële hulp snel ontvangen.

Juan Lobato, medeoprichter van Ebury: "Zo snel mogelijk financiering verstrekken aan Europese MKB-bedrijven is een cruciaal onderdeel van de reactie van veel regeringen op de corona-crisis nu de toekomst van duizenden bedrijven gevaar loopt. Wij zijn blij dat we de Nederlandse MKB-sector en de overheid kunnen helpen met de financiering van deze bedrijven. Ebury werd opgericht in de nasleep van de financiële crisis van 2008 en onze flexibele, digitale bedrijfsvoering brengt ons in een ideale positie om de overheid te helpen bij de verstrekking van de financiële steun aan bedrijven die het nu nodig hebben.”

Ebury werd in 2009 na de bankcrisis opgericht met het doel om het MKB financiële oplossingen te bieden om hun internationale handel te vereenvoudigen. Het bedrijf heeft 1.100 medewerkers wereldwijd in dienst en heeft vestigingen in de meeste Europese landen. In november 2019 stemde Santander ermee in om een aandeel van 50,1 procent in Ebury te verwerven voor 400 miljoen euro.

[avg-advertorial slug=”alle-accountancy-softwareleveranciers-onder-een-dak”]