Financiële sector UK opgetogen over regeringswissel

Ruim twee derde van de financiële dienstverleners is positief gestemd.

Twee derde (67%) van financiële dienstverleners in Groot-Brittannië is positiever over de toekomstige groei van de sector onder de nieuwe Britse regering. Dit blijkt uit de laatste UK Financial Services Sentiment Survey van KPMG in het Verenigd Koninkrijk.

  • Meer optimisme over de rol van Britse financiële sector op het wereldtoneel
  • Goede relaties van de nieuwe Britse leiders met de financiële sector
  • Vertrouwen in de financiële concurrentiekracht van het VK
  • Duidelijk plan om de financiële dienstverlening te laten groeien

De driemaandelijkse peiling, die werd gehouden na de algemene verkiezingen, volgt het sentiment van 150 leiders in de bank-, verzekerings-, activa- en vermogenssector en private equity.

De ondervraagde financieel dienstverleners zijn ook optimistischer over de toekomst van de Britse financiële sector op het wereldtoneel. Bijna twee derde (61%) van de leiders is positiever over de mondiale concurrentiekracht van de Britse financiële dienstverlening onder de nieuwe regering.

Bijna een kwart (23%) van de ondervraagden geeft aan dat de nieuwe regering goede relaties onderhoudt met brancheorganisaties en toezichthouders, op de voet gevolgd door een vijfde die zei dat de nieuwe regering een duidelijk plan heeft om de financiële dienstverlening te laten groeien (22%).

Machtswissel in UK is opsteker voor Nederlandse ondernemers

Gerelateerde artikelen