Film The Accountant goed van start in VS

De speelfilm The Accountant, met Ben Affleck in de hoofdrol, werd het afgelopen weekend voor het eerst in de Amerikaanse bioscopen en was meteen een succes. De film bracht in het weekend $24,7 miljoen op, waarmee The Accountant beter scoort dan de aanvankelijk ingeschatte $18 miljoen.

De film bracht in het eerste weekend net iets meer op dan de winnaar van het vorige weekend ‘The Girl on the Train’.  Met die film werd in het eerste weekend $24,5 miljoen binnengeharkt. The Accountant draait in 3.222 Amerikaanse bioscopen.

Het is de verwachting dat Warner Bros, de maatschappij die The Accountant uitbracht, snel uit de kosten zal zijn. Aan de film hangt slechts een bescheiden prijskaartje van $40 miljoen.

Afgelopen weekend ging The Accountant trouwens ook in een aantal landen buiten de VS in première. De film werd in 1.190 zalen in 10 landen vertoond. Daarmee werd $2,8 miljoen opgehaald. Komend weekend gaat van de film van start in Brazilië, Duitsland en Spanje. Nederland volgt volgende maand.

In The Accountant kruipt Ben Affleck in de huid van Christian Wolf, een wiskundig genie met een nogal compulsieve levensstijl. Voor de buitenwereld lijkt hij een aparte man met een saai kantoorbaantje maar als freelance-accountant regelt hij de boeken voor criminele organisaties.  Wanneer de autoriteiten iets te dichtbij komen neemt hij een legitieme klant aan om de schijn op te houden: een vooruitstrevend roboticabedrijf. Boekhoudkundig medewerkster Dana (Anna Kendrick) heeft namelijk aanwijzingen gevonden dat er miljoenen dollars missen uit de boeken. Maar naarmate Christian de zaak begint te onderzoeken en dichterbij de waarheid komt, stijgt ook het dodental om hem heen.  Trailers van de film zijn te vinden op de website van Warner Bros.

Gerelateerde artikelen