FASB en IASB blijken Revenue Recognition toch verschillend te interpreteren

Hoewel de Revenue-Recognition standaarden van FASB en IASB van mei 2014 erg dicht bij elkaar kwamen, duiken nu toch verschillen op.
De richtlijnen voor omzetverantwoording  van de FASB en de IASB blijken, nu beide standaardzetters elk eigen wijzigingsvoorstellen hebben geformuleerd, onderling toch weer uiteen te gaan lopen.
 
Tijdens een bijeenkomst op 18 februari jl. besloten de twee organen te reageren op implementatiezorgen, geuit door professionals uit de praktijk. De bedoeling van beide was om de standaards te verhelderen en de verschillen die er nog waren te mitigeren. 
 
Op de FASB-site is nu een samenvatting te lezen van de tentatieve besluiten die de twee boards genomen hebben. Hoewel ze dus allebei dezelfde doelstelling onderschreven, blijkt nu de FASB aanzienlijk méér wijzigingen voor te stellen dan de IASB. Het gaat daarbij vooral om twee zaken: licenties op intellectueel eigendom en toekomstige verplichtingen. 
Bovendien blijken de twee instituten het niet eens, of uitstel van de inwerkingtreding van de standaard nodig of gewenst is.  
 
Gerelateerde artikelen