Factoring voor mkb nu volledig digitaal beschikbaar

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en Bibby Financial Services (BFS) lanceren Factoring voor mkb als laagdrempelig instrument voor werkkapitaal financiering.

Het IMK heeft daarvoor een digitale scan ontwikkeld, waarmee ondernemers kunnen bepalen of factoring een goede oplossing voor hen biedt voor meer financiële ruimte (www.factoringvoormkb.nl).

“De belangrijkste financieringsbehoefte van ondernemers is die van werkkapitaal”, zegt Han Dieperink, algemeen directeur van het IMK, “en juist daar knelt het voor het MKB in het huidige financieringslandschap, zeker voor ondernemers, die het tijdens de crisis zwaar hebben gehad”.

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft Factoring voor mkb opgezet op verzoek van en in samenwerking met ondernemers. Zij hadden een behoefte aan een factoringaanbieder die duidelijke tarieven hanteert, zich aan de afspraken houdt, betrouwbaar en ervaren is, vriendelijk met de debiteuren omgaat en zich inzet voor de belangen van mkb’ers en zzp’ers. 

Door de samenwerking met BFS, een toonaangevende en wereldwijde speler op het gebied van werkkapitaal financiering, wordt die oplossing voor veel mkb-ondernemers geboden. Door een online platform te ontwikkelen komt het IMK tegemoet aan de groeiende behoefte van mkb-ondernemers aan volledige digitale dienstverlening.

“Onze factoring dienstverlening in Nederland groeit razendsnel”, aldus Rob Retèl, managing director van BFS Nederland, “Ondernemers waarderen in toenemende mate de flexibiliteit van deze financieringsvorm en blijkbaar ook onze dienstverlening daar omheen”.

Het IMK is gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemingen in goede en slechte tijden en beschikt over unieke branchegerichte deskundigheid. Het IMK is initiatiefnemer van het nationale hulploket voor ondernemers, 155-Help-een-Bedrijf (155.nl).