EY populairste werkgever volgens studenten

Volgens business-studenten is EY de meest aantrekkelijke werkgever van de Big Four in Nederland. Dat blijkt uit een ranglijst die onderzoeksbureau Universum heeft gepubliceerd.

De ranglijst is gebaseerd op een enquête onder zo’n 7.000 business studenten in Nederland, die potentiële werkgevers beoordeelden op basis van reputatie en imago, mensen en cultuur, vergoeding en groeimogelijkheden en kenmerken van het werk. EY eindigde als 22e op de ranglijst die wordt aangevoerd door bedrijven als KLM, Heineken en Google. Vorig jaar behaalde EY trouwens plek 20 op deze ranglijst van Universum.

Op de ranglijst vinden we Deloitte terug op plek 23 (2016: 26), gevolgd door PwC op 27 (2016: ook 27) en KPMG op 28 (2016: 28). Naast de Big Four is BDO is het enige accountantskantoor dat een plek in de top 100 wist te behalen en wel nr. 53 (2016: 55).

Bea Haring, Talent Leader voor de regio West-Europa en Magreb bij EY, reageert enthousiast: ‘Het aantrekken van talentvolle mensen is voorwaarde om kwalitatieve dienstverlening aan onze klanten te kunnen blijven bieden. Daarbij helpt het uiteraard dat studenten ons weten te vinden en ons zien als een aantrekkelijke werkgever.’ Ondanks de hoge positie in de ranglijst, die EY overigens al jaren bekleedt, vergt het aantrekken van studenten de nodige inspanning, aldus Haring: ‘Het is en blijft  vechten om de aandacht van toptalenten. Wij onderscheiden ons door onze focus op inhoud en de informele cultuur bij EY.'

(Universum/EY)

 

Gerelateerde artikelen