EY koopt consultant Seren

EY in het Verenigd Koninkrijk koopt adviesbureau Seren. De in Londen gevestigde consultant houdt zich onder meer bezig met ‘digital design’ en innovatie van klantenservice. De firma is vooral actief in de sectoren telecom en financiële dienstverlening.

De overname is de eerste in zijn soort voor de Britse adviespraktijk van EY.

EY wil zijn wereldwijde strategy consulting services uitbreiden tot meer dan 2.500 professionals in 2020. Daarbij wordt vooral gefocust op de digitale transformatieagenda van de klanten. De acquisitie van Seren in de UK volgt op eerdere overnames van consultants elders, zoals Bedrock in de VS, Parthenon (UK/US) en Sweeney in Australië.

EY-voorzitter noemt de overname van Serene een ‘flagship transaction’ voor zijn firma in de UK. De Britse adviespraktijk van EY liet het afgelopen jaar een organische groei van 15 procent zien. Maar Varley wil de praktijk verder laten groeien onder meer middels overnames.

Seren heeft 60 medewerkers in dienst. CEO Ben Langdon wordt nu chief executive van EY-Seren en tevens partner van EY. De oprichters Catriona Campbell en Terry Heath worden senior advisers bij EY-Seren.

Gerelateerde artikelen