EY kan wereldwijd de inflatie niet bijhouden

Alleen in de assurancepraktijk groeide wereldwijd het aantal medewerkers.

EY Nederland heeft in het afgelopen boekjaar een omzetgroei van 4,7% gerealiseerd tot €1,03 miljard, maar deze groei werd gedrukt door krimp bij de consultancytak. De adviespraktijk van EY Nederland kromp met 3,2%, terwijl de accountancytak juist groeide met 8,4%.

  • EY wereldwijd: omzetgroei 3,9%, personeelsbestand krimpt met 0,6%
  • Adviesdiensten groeien nauwelijks, assurancepraktijk blijft sterk
  • 996 nieuwe partners benoemd, 34% vrouw

Wereldwijd is het personeelsbestand van EY gedaald met 2450 medewerkers, ofwel 0,6 procent. Het Big Four-bedrijf heeft over de hele wereld nog 393.000 medewerkers, meldt de organisatie in het jaarverslag. De personeelskrimp komt vanwege de zwakste groei van het bedrijf in veertien jaar. De omzet van het bedrijf steeg met 3,9 procent ten opzichte van 2022, exclusief wisselkoersveranderingen. Dat leidde tot een omzet van 51,2 miljard dollar. De omzetstijging lag echter ver onder de inflatie in tal van landen. Alleen in landen als China, Japan en Zwitserland lag de inflatie lager in dat jaar. In veel andere landen schommelde de inflatie van zeven tot twaalf procent. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Adviesdiensten zorgen voor tegenvallende resultaten

De kwijnende adviesdiensten van EY bezorgden de groei van het concern een kater. Wereldwijd brachten ze $15,6 miljard op, maar de groei bedroeg slechts 0,1%. In de overnamepraktijk was de omzetgroei 2,3%, ook ver onder de inflatiecijfers.

Assurancepraktijk blijft groeien

In tegenstelling tot de adviesdiensten, liet de assurancepraktijk van EY wel groei zien. Het aantal medewerkers in deze tak nam toe, wat overeenkomt met het beeld in Nederland.

Impact van afgeblazen splitsing

De tegenvallende resultaten komen na het afblazen van de geplande splitsing van EY eerder dit jaar. Deze beslissing heeft mogelijk invloed gehad op de prestaties van het bedrijf.

Focus op partnerbenoemingen

Ondanks de uitdagingen heeft EY wereldwijd 996 nieuwe partners benoemd, waarvan 34% vrouw is. Dit toont aan dat het bedrijf blijft investeren in talent en diversiteit.

Regionale verschillen in partnerbenoemingen

De EY-memberfirms in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA) hebben met 395 benoemingen het grootste aandeel nieuwe partners (41%), gevolgd door Amerika met 322 (33%) en Azië-Pacific met 216 (22%). [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

Verdeling over verschillende diensten

De partnerbenoemingen zijn verdeeld over verschillende diensten: Assurance (31%), Tax (28%), Consulting (27%) en Strategy and Transactions (11%). Daarnaast zijn 21 partners benoemd in business support.

Het internationale plaatje van EY komt overeen bij wat er gebeurt met EY in Nederland. Ook daar lijdt de adviestak onder omzetverlies en is er groei bij de assurance.

Bent u op zoek naar een goede (register)accountant? Heeft een vacature voor een business controller? Is er ruimte voor aan financieel adviseur in uw onderneming? Is er behoefte in uw organisatie aan een financieel manager, een financial risk manager of een andere high potential op het gebied van finance? Begin uw zoektocht naar personeel dan zo vroeg mogelijk op dé vacaturewebite finance.nl

EY US houdt twee procent loon van partners achter

Gerelateerde artikelen