Q&A Accountancy Expo: Het Loonloket.nl

In de rubriek Q&A stellen we u voor aan de exposanten van Accountancy Expo 2019.

Deze keer vijf vragen aan Loonloket.nl:

1. Welke belangrijke trends zien jullie in de accountancy en/of bij administratiekantoren? 
De belangrijke trends die wij zien in de accountancy en/of bij administratie kantoren is digitalisering. Een voorbeeld hiervan is digitale dossiervorming. Zeker sinds de wet AVG van kracht is, is dit belangrijk voor veel kantoren. Door automatische vervaltermijnen hoeft de klant zijn dossier niet meer handmatig te schonen. Daarnaast houden steeds meer kantoren zich bezig met het automatiseren van de salarisverwerking, waardoor klanten in groepen tegelijk verloond kunnen worden.

2. Hoe speelt Het Loonloket.nl hier op in? 
Wij bieden werkgevers een werkgevers- en werknemersdossier digitaal in het salarispakket aan. Zo hebben werkgevers alle gegevens van de werknemers op één plek zitten. Doordat alles digitaal is hebben de werkgever en de werknemer 24/7 toegang tot zijn of haar actuele gegevens. Daarnaast blijven wij de salarisverwerking en personeelszaken automatiseren. Zo maken we het opstellen van arbeidsovereenkomsten efficienter door het gebruik van documentgeneratie. 

3. Welk probleem lossen jullie op voor accountants- en/of administratiekantoren?
Accountants- en/of administratiekantoren willen de focus houden op hun core business. Door het uitbesteden van de salarisadministratie aan Het Loonloket.nl hebben de kantoren toch de zekerheid dat de salarisadministratie tot in de puntjes geregeld is. Wij kunnen fungeren als achtervang voor werkgevers die de salarisadministratie in eigen beheer willen uitvoeren. Hiervoor kunnen we de innovatieve, bertrouwbare en gebruiksvriendelijke tool aanbieden. Daarnaast kan een kantoor ons ook als partner inschakelen, wij werken dan als verlengstuk van de eigen organisatie. Hierdoor is er besparing op tijd en kosten, focus op de core business, waarborging van continuïteit en een tijdige en accurate salarisverwerking.

4. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten het heeft opgeleverd?
Een industrie- en handelsonderneming. Deze werkgever heeft een interne administrateur. Om te voorkomen dat de werkgever afhankelijk is van één persoon, maken zij gebruik van onze dienstverlening. De werkgever verwerkt de lonen volledig zelfstandig, maar Het Loonloket.nl is de back-up voor het geval dat de administrateur uitvalt. Daarnaast zijn wij ook een vraagbaak voor deze werkgever. Het pakket dat wij aanbieden en onze ondersteuning, wordt zeer effectief door deze werkgever gebruikt. De werkgever pakt deze kans om personeelszaken goed vast te leggen en juiste salarisstroken op te leveren. Werkgever maakt zich door de samenwerking met Het Loonloket.nl geen zorgen over de salarisverwerking en dit zorgt voor een veilig gevoel in de organisatie.

5. Welke innovatie(s) in jullie product komt/komen er dit jaar? Zijn die te zien op de Expo?  
Arbodienstverlening. Vanaf 1 juni 2019 bieden wij ook arbodienstverlening, oftewel het arboloket. Het arboloket biedt werkgevers een abonnement waarbij begeleiding van de 1e 8 weken verzuim is inbegrepen. 90% van het verzuim is binnen 8 weken opgelost, dus de werkgever betaalt niet voor overbodige dienstverlening. Tevens voldoet de werkgever hiermee aan de eisen die de arbowetgeving aan hem stelt. Na die 8 weken, wordt het verzuimtraject verder opgepakt door onze partner ADXpert. 

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-16-juni-2020″]