Exact: geen fout in software ontdekt

Naar aanleiding van berichtgeving in het FD dat door een softwarefout het onlineboekhoudprogramma van Exact het bedrijf meer toegang geeft tot e-mailadressen van gebruikers dan de bedoeling is, laat de softwareleverancier weten dat er geen fout is ontdekt en dat de werkwijze voldoet aan de geldende Nederlandse wet- en regelgeving.

Volgens het artikel in het FD worden er door de marketingafdeling van Exact ongevraagd e-mails verstuurd aan derde partijen. Door een fout in de software zou behalve het mailadres van daadwerkelijke kopers van het boekhoudprogramma ook die van andere medewerkers van het kopende bedrijf en van klanten van dat bedrijf terechtgekomen bij de afdeling online marketing van Exact.

In een vandaag gepubliceerd statement laat Exact weten zich niet in het artikel te herkennen. Het zou op bepaalde punten tendentieus zijn en feitelijke onjuistheden bevatten. Exact ontkent dat klanten en medewerkers van de kopers van de boekhoudsoftware mails ontvangen. Ook zou er geen sprake zijn van een fout in de software. Gebruikers van de software ontvangen wél e-mails, maar die werkwijze voldoet aan de geldende Nederlandse wet- en regelgeving, aldus Exact.

Gerelateerde artikelen