Exact facturen direct afgeleverd op Peppol netwerk

Gebruikers van boekhoudprogramma Exact die aangesloten zijn op het Peppol-netwerk, kunnen hun verzonden facturen nu automatisch laten afleveren bij bedrijven en overheid.

Storecove, Appstore-partner van Exact, heeft een nieuw API (application programming interface) ontwikkeld die extra handelingen wegneemt. Tevens maakt Storecove ontvangen via Peppol mogelijk. Een belangrijke ontwikkeling met oog op het groeiende aantal aansluitingen op het facturatienetwerk.

Behoefte vanuit de klant
De nieuwe API van Storecove optimaliseert het verzend- en ontvangproces van facturen en vergroot het gemak voor de 300.000 gebruikers van Exact. Om de verzonden facturen automatisch via Peppol af te kunnen leveren, dienen zowel de verzender als de ontvanger aangesloten te zijn op het Peppol-netwerk. Wordt de factuur verzonden naar een partij zonder Peppol-ID, dan wordt deze automatisch via e-mail afgeleverd. 

Dolf Kars, founder en CEO van Storecove: “Veel van onze klanten hadden behoefte aan een automatische koppeling tussen Exact het Peppol-netwerk. De mogelijkheid om facturen te sturen naar de overheid is op deze manier makkelijk te regelen. Daarnaast zorgt deze API ervoor dat verzender en ontvanger elkaar gaan aanwakkeren. In onze ogen een groot bijkomend voordeel, omdat uiteindelijk iedereen er belang bij heeft dat het Peppol-netwerk op korte termijn gaat groeien.”

Explosieve groei Peppol verwacht
Iedereen die met de overheid werkt is vanaf april 2019 verplicht om facturen elektronisch aan te leveren, pdf’s als factuur mogen dan niet meer. Een eis van de overheid, en ook de toekomst voor ieder bedrijf. Om hierop voorbereid te zijn, kunnen bedrijven en accountantskantoren zich aansluiten op een Peppol accesspoint, dat toegang biedt tot het facturatienetwerk. Omdat direct na aansluiten blijkt hoe efficiënt e-factureren is, wordt verwacht dat het aantal aansluitingen op het Peppol-netwerk de komende maanden explosief zal toenemen. Inmiddels hebben al 260 Nederlandse accountants aansluiting gezocht bij Storecove, die als connector verbinding maakt tussen bedrijven, Peppol en boekhoudprogramma’s.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]