Exact en Dutch Accounting House Delft ondersteunen D:DREAM Hall met administratie

De D:DREAM (Dream Realization of Extremely Advanced Machines) teams van de TU Delft, krijgen bedrijfskundig advies van Dutch Accounting House en de cloud software van Exact. Hiermee hebben de studenten hulpmiddelen om hun innovatieprojecten ook vanuit bedrijfskundig oogpunt winnend te kunnen voltooien.

De D:DREAM Hall huisvest twaalf studententeams, de zogenaamde DreamTeams, die zelf innovatieve oplossingen ontwikkelen en daarmee deelnemen aan internationale competities. Een DreamTeam laat zich het beste vergelijken met een start-up. Nuna is de bekendste innovatie. Deze auto, die rijdt op zonne-energie, is 6 keer op de 1e plaats geëindigd in het wereldkampioenschap Solar Challenge in Australië en 2 keer in de Challenge in Zuid-Afrika.

De DreamTeams moeten zorgdragen voor alle aspecten van het runnen van hun bedrijf. Dat is behalve het bouwen van een innovatief product, ook het zorgen voor financiering en fondsenwerving, contact leggen met leveranciers, projectplanning, voorraadbeheer, productie en de financiële administratie. De teams hebben de stichting status. Dat betekent dat ze geen winst of verlies mogen maken. Dat vereist een goede en efficiënte administratie.

Dutch Accounting House ondersteunde de Delftse teams al met financieel advies. De administratie moeten de teams zelfstandig doen. Dit ging tot voorkort met een boekhoudpakket in combinatie met spreadsheets. Deze werkwijze werd door studenten als tijdsintensief en omslachtig ervaren. Omdat het team 1 jaar de tijd heeft om de innovatie af te ronden, is het belangrijk dat niet-kernprocessen efficiënt verlopen.

De studenten kunnen nu hun bedrijf professioneel runnen met Exact Online. Denk aan voorraad-, project, productie en financiële administratie. Dutch Accounting House helpt bij de inrichting van de software en kan online meekijken en advies geven indien gewenst.

“Het is de bedoeling dat de studenten zelfstandig hun administratie runnen”, zegt Olaf van der Velden, controller bij Dutch Accounting House Delft. “Doordat Exact Online is gekoppeld aan onze administratie, kunnen we een oogje in het zeil houden en snel adviseren indien nodig. Daardoor besteden de studenten niet meer tijd dan nodig aan hun professionele bedrijfsadministratie.”

Prof. dr. ir. Just Herder, hoofd onderwijs D:DREAM Hall, “We zijn zeer blij dat twee Delftse bedrijven de innovaties van onze studenten ondersteunen met advies over en software voor de bedrijfskundige processen. Zo kunnen studenten zich niet alleen wetenschappelijk ontwikkelen, maar ook kennismaken met de bedrijfskundige kant van innovatie. Dit helpt hen om later nog succesvoller te zijn.”

Raymond Schröder, Business Director Cloud Solutions: “Exact is in 1984 opgericht door zes studenten van de TU Delft.  Hun passie was om ondernemers te laten groeien. Daarom hebben ze innovatieve software ontwikkeld waarmee complete bedrijfsprocessen makkelijk zijn te automatiseren. Die software is in het ruim 30-jarig bestaan altijd doorontwikkeld om te blijven voldoen aan de eisen van vandaag en morgen. We zijn trots dat de studenten van de D:DREAM Hall hun innovaties administratief bijhouden in Exact Online.”