Exact Connect koppelt ondernemer aan accountant

Exact kondigt aan het smart platform Exact Connect te lanceren. Het platform helpt het mkb bij het vinden van nieuwe klanten. Exact richt zich allereerst op accountants, een vertrouwde doelgroep, en heeft de ambitie om later verder uit te breiden. Bijvoorbeeld richting marketing- en HR-professionals.

Uiteindelijk zal Exact Connect alle mkb’ers helpen met het vinden van de juiste nieuwe klanten. 

E-matching tool

Exact Connect werkt als een e-matching tool waarbij ondernemers in enkele stappen snel worden gekoppeld aan de juiste accountant. Het koppelt ondernemers aan een passende financiële sparringpartner, waardoor ze beter in staat zijn om hun doelstellingen te bereiken. Matches komen tot stand op basis van persoonlijke en zakelijke doelstellingen. Daarnaast zijn de ervaringen van andere ondernemers met deze adviseur, het aantal klanten en de branche belangrijke factoren die de beste match beïnvloeden.

Online platform en app

Accountants gebruiken Exact Connect als mobiele app. Hiermee wordt een accountant direct op de hoogte gebracht met alle details van de opportunity. De app geeft een overzicht van de lopende new business kansen en biedt directe messaging met de mkb’er. Dit element van real-time, persoonlijke communicatie geeft de accountant de mogelijkheid om direct zijn waarde te bewijzen aan de ondernemer waarmee wordt gekoppeld. Ondernemers gebruiken Exact Connect via het web als een online platform. Via het eigen profiel legt de ondernemer real-time contact met de gematchte accountant.

Edgar Wieringa, Manager Exact Connect: “We werken al ruim dertig jaar met ondernemers en accountants. Uit onze ervaringen en onderzoeken zoals de MKB Barometer blijkt, jaar op jaar, dat het vinden van nieuwe klanten de grootste uitdaging voor hen is. De persoonlijke klik tussen accountant en ondernemer is veruit de belangrijkste basis van een succesvolle samenwerking. Met Exact Connect willen we een echte match creëren tussen beide partijen. We laten de keuze aan de ondernemer en accountant. Door direct contact mogelijk te maken kan er op basis van klik en inhoud direct worden getoetst of de match echt klopt. Wat weer input is voor het slimme platform.”

Beta-versie

Op Exact Live wordt vandaag de private beta-versie aangekondigd, de lancering volgt in het eerste kwartaal van 2017. Het platform is nu al opengesteld voor accountants. Om deel te nemen hoeven zij geen klant van Exact te zijn. Wieringa: “Exact Connect maakt het acquisitieproces voor accountants persoonlijk en laagdrempelig. Het platform redeneert vanuit de wens van de ondernemer en is gericht op een persoonlijke klik tussen beide partijen. Op andere platforms brengt iemand een offertevraag in en is het afwachten op het antwoord. Het telefoontje wat dan net weer niet uitkomt. Bij Exact Connect zien deelnemers wat de gemiddelde responstijd is per accountant en welke positieve reviews iemand heeft op het platform. Ik geloof dat de ervaring anders gaat zijn dan wat er nu is. Het is persoonlijker, inhoudelijker en speelt beter in op de vraag van ondernemers in hun zoektocht naar groei.”

Exact Connect voor het matchen van ondernemers en accountants is begin 2017 actief. Later worden ook andere sectoren aan het platform toegevoegd. Daarbij draait het altijd om de persoonlijke match tussen ondernemer en aanbieder van diensten.

Geïnteresseerde accountants kunnen zich aanmelden op http://www.exactconnect.nl/.