Even voorstellen: Maarten Davidse, Community Manager Accountancy

Deze week is Maarten Davidse begonnen als Community Manager Accountancy bij Alex van Groningen. Davidse is afkomstig van Extendum, waar hij als relatiebeheerder een groot aantal MKB-accountantskantoren heeft leren kennen.

De functie Community Manager Accountancy is nieuw binnen Alex van Groningen. We vroegen Maarten Davidse naar zijn plannen en verwachtingen.

Wat is de taak van de Community Manager Accountancy?

Davidse: “De Community bestaat uit MKB-accountantskantoren. Aan mij de taak om de opgedane kennis van het MKB-accountantskantoor in te zetten om dienstverlening te verbeteren en verder uit te bouwen. Er zijn drie pijlers waarmee we deze doelgroep willen bedienen, namelijk via online en offline media (AccountantWeek), onze opleidingen en beurzen/congressen. Als mede verantwoordelijke om de dienstverlening beter te laten aansluiten op de praktische behoeften van het MKB-accountantskantoor kan ik het belang om continu in gesprek te zijn met de doelgroep onderschrijven. Alleen dan kun je achterhalen waar de uitdagingen zitten en hoe je daarbij van dienst zou kunnen zijn.”

Hoe zie jij de toekomst van AccountantWeek?

“In de huidige opzet is AccountantWeek.nl een verzameling van allerhande vaktechnische en branchegerelateerde ontwikkelingen. We gaan AccountantWeek verder uitbouwen tot een platform waarin de sporen kennis, netwerk en carrière elkaar ondersteunen, kruisen en versterken. Uiteraard blijven we nieuws brengen, vooral als dit de signaalfunctie van de accountant en de medewerkers van het MKB accountantskantoor versterkt. In het huidige landschap zijn er veel nieuwsaanbieders, maar geen van allen houdt echt rekening met de specifieke uitdagingen van de MKB-accountant. Daar gaan wij verandering in brengen,” aldus Davidse.

En kennisoverdacht, hoe zit het daar mee?

Davidse: “Alex van Groningen is al ruim 20 jaar een vooraanstaand opleidingsinstituut voor finance professionals. In samenwerking met de Novak worden de krachten gebundeld om trainingen aan te bieden die naadloos zullen aansluiten op de dagelijkse praktijk van de mkb-accountant. Hiermee gaan we komend najaar van start. Middels regionale en landelijke events gaan we de benodigde kennis en kunde overbrengen op de medewerkers van MKB-accountantskantoren. Wij creëren een platform voor kennisoverdracht om MKB-accountantskantoren in staat te stellen daadwerkelijk als full service kantoor te kunnen functioneren en hun klanten daarvan te laten profiteren. Wij kennen de MKB-accountantskantoren en hun uitdagingen. Wij gaan ze informeren over de zaken die voor hen écht relevant zijn en die invloed hebben op hun dagelijkse praktijk en directe omgeving.”

———————————————————————————————————————— 

Contactgegevens Maarten Davidse:

Gerelateerde artikelen