ESF: nieuwe openstellingen UWV, V&J en Duurzame Inzetbaarheid Regio’s en Sectoren

De Subsidieregeling ESF 2014-2020 (ESF) is gewijzigd in verband met aangepaste en nieuwe aanvraagtijdvakken voor UWV, het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) en Duurzame Inzetbaarheid Regio's en Sectoren.

Daarnaast zijn enkele verduidelijkingen, vereenvoudigingen en technische wijzigingen aangebracht, waaronder ook een bredere omschrijving van de definitie van arbeidsorganisatie. Met deze bredere omschrijving wordt verduidelijkt dat bijvoorbeeld organisaties zoals zorginstellingen, scholengemeenschappen, gemeenten, waterschappen en dergelijke ook in aanmerking komen om als arbeidsorganisatie subsidie aan te vragen voor Duurzame inzetbaarheid bedrijven/instellingen.

Hieronder de opvallendste wijzigingen voor UWV, het ministerie van Veiligheid en Justitie en Duurzame Inzetbaarheid Regio's en Sectoren.

UWV
Voor UWV betreft de wijziging onder meer het aanpassen van de subsidieplafonds, om het mogelijk te maken het resterend programmabudget dat ten behoeve komt van UWV in één keer te verlenen. Deze wijziging heeft terugwerkende kracht, zodat er geen nieuw tijdvak hoeft te worden opengesteld.

De nieuwe plafonds luiden als volgt:

  • € 4.730.918 voor het aanvraagtijdvak van 2 februari 2015 tot en met 27 februari 2015;
  • € 26.000.000 voor het aanvraagtijdvak van 5 december 2016 tot en met 27 januari 2017.

De wijziging moet bijdragen aan een vermindering van de uitvoeringslasten, een verhoging van de flexibiliteit en meer duidelijkheid voor de begunstigde voor de gehele programmaperiode.

Ministerie van Veiligheid en Justitie
De wijziging betreft met name een nieuw aanvraagtijdvak, dat loopt van 2 oktober 2017 tot en met 31 oktober 2017. Voor deze periode is een budget van € 9,2 miljoen beschikbaar.

Duurzame inzetbaarheid regio's en sectoren
Ook de wijziging van dit onderdeel betreft ten eerste een nieuw aanvraagtijdvak, dat loopt van 25 september 2017 tot en met 13 oktober 2017. Het voor deze periode beschikbare budget bedraagt € 12,5 miljoen.

Verder zijn enkele subsidievoorwaarden aangepast op basis van de ervaringen uit het vorige aanvraagtijdvak.

 

[Door: Vindsubsidies]

Gerelateerde artikelen