Ernst & Young in opspraak vanwege vrouwonvriendelijke cursus

De Amerikaanse tak van Ernst & Young is in opspraak gekomen vanwege een uitgelekte cursus die een aantal vrouwelijke werknemers in 2018 hebben gekregen. De zaak is naar buiten gekomen in de Huffington Post, die benaderd werd door een verontwaardigde deelneemster. 

Tijdens de cursus werd vrouwelijke werknemers onder andere geleerd zich zouden moeten kleden en presenteren. Kleding moest ‘flatterend’ zijn, maar korte rokjes waren uit den boze. Een vitale én afgetrainde uitstraling was een must, inclusief mooi kapsel en gelakte nagels.

Wanneer je als vrouw de aandacht van een man wil vasthouden, is het volgens de cursus belangrijk om ‘vooral geen huid te tonen’. Wie dat wél doet, houdt mannen minder gefocust, ‘omdat ze aan seks zullen denken’. Ook zouden vrouwen ‘bondiger’ moeten spreken, omdat ze vaak ‘maar door ratelen’.

In een reactie heeft Ernst & Young laten weten dat de cursus al maandenlang onder de loep ligt. De cursus zou ook niet meer ‘in die vorm’ aangeboden worden. Daarbij zou de training niet door het bedrijf zelf, maar door ‘iemand buiten het bedrijf’ zijn aangeboden.

Bron: Huffington Post