Erik van der Klei RA nieuwe voorzitter dagelijks bestuur FRC

Erik van der Klei RA, bestuurder bij ABN AMRO, is per 1 oktober de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur (DB) van het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC). Hij volgt in deze functie Filip Zoeteweij op. Het dagelijks bestuur wordt daarnaast uitgebreid met Sander Middendorp, werkzaam bij de Rabobank als Manager Product Management & Innovation.

Van der Klei over zijn benoeming: “Ik vind het een voorrecht om in mijn nieuwe rol de overgang op SBR voor banken voor intermediairs extra te stimuleren. De komende periode zal het FRC hier ook weer vol op inzetten. Dat doen we uiteraard via de geëigende media voor intermediairs, onze website sbrbanken.nl en de nieuwe SBR Banken Update, maar we gaan ook graag persoonlijk in gesprek met kantoren die aan willen sluiten op SBR Banken. Ons doel: intermediairs, softwareleveranciers en ondernemers duidelijk maken waar SBR Banken voor staat, waar we naartoe willen, hoe we dat gaan doen en welke voordelen dat oplevert voor hen.”

Het FRC heeft in opmaat naar de normstelling van SBR Banken voor kredietrapportages per 1 januari 2017 diverse initiatieven ontplooid om de overgang hier naartoe te stimuleren. Momenteel loopt er een belangrijke actie; per 1 oktober is het SBR Aansluitteam van start gegaan waarbij intermediairs (die aangesloten zijn bij een koepel- of branchevereniging en minimaal 8 kredietrapportages per jaar inzenden) op kantoorlocatie ondersteuning kunnen krijgen van een vertegenwoordiger van het FRC bij het aansluiten op SBR Banken. Daarnaast loopt tot medio oktober de vijfde Integrale Ketentest SBR Banken met softwareleveranciers CaseWare, Infine, Make Life Easier, Pro Management, Unit4 en XBRLreports.

Het dagelijks bestuur van het FRC bestaat thans uit Erik van der Klei, Merijn Rijsdijk en Sander Middendorp. Zij onderhouden vanuit deze nieuwe constellatie zeer korte lijnen met het bestuur van het FRC en het FRC-kernteam.

Het Financiële Rapportages Coöperatief is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van een technische infrastructuur, waarmee financiële verantwoordingsinformatie van ondernemers en ondernemingen (ofwel de kredietrapportages) op een elektronische en gestandaardiseerde wijze wordt verstuurd naar ABN AMRO, ING en Rabobank.

 

(SBR Banken)