Erbudak was gewaarschuwd

De Nederlandse zakenvrouw Aysel Erbudak, voormalig bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, is veelvuldig gewaarschuwd door haar accountant. De topvrouw moet een bedrag van 1,7 miljoen euro terugbetalen aan het ziekenhuis, zo besloot de rechter onlangs. Maar Erbudak zegt dat geld niet te hebben.
In een interview in Het Parool van vandaag vertelt Erbudak dat zij geen schriftelijke afspraken had gemaakt over haar salaris en creditcarduitgaven. Dat werkt nu tegen haar, zo stelt zij zelf. De voormalig topvrouw moet een bedrag van 1,7 miljoen euro terugbetalen aan het ziekenhuis waar zij jarenlang bestuursvoorzitter en mede-eigenaar was. Volgens de rechter heeft Erbudak het geld op “onrechtmatige wijze aan het ziekenhuis onttrokken". Er wordt nog onderzocht of er sprake is van oplichting en valsheid in geschrifte, maar de zakenvrouw zelf weerlegt werkelijk iedere beschuldiging en zegt het bedrag niet terug te kunnen betalen. 
Erbudak zegt “wel honderdduizend keer” gewaarschuwd te zijn door haar accountant dat er afspraken zwart op wit vastgelegd moesten worden. 
Gerelateerde artikelen