Endymion Struijs benoemd tot bestuurslid LOA

Tijdens de Ledengroepvergadering Openbaar Accountants zijn Antoinette Dijkhuizen en Endymion Struijs in het LOA-bestuur benoemd.

Struijs (39) is tevens oprichter van ENDYMION Amsterdam, een coöperatie van registeraccountants en tevens accountantsorganisatie. Ook is hij een van de oprichters van het Holland Financial Network (“HFN”), een platform voor (interim) Finance Professionals.
 
“De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants heeft al een poos de ambitie om de hedendaagse generatie van meer diverse en ondernemende accountants te bereiken. Ik wil een brug slaan tussen deze groep en de NBA. Ik weet wat er onder deze doelgroep speelt, omdat ik ze vertegenwoordig met het HFN en ENDYMION Amsterdam. Ik kijk er dan ook naar uit om de NBA hierin te ondersteunen”, aldus Endymion Struijs.
 
Achtergrond
De accountantssector worstelt al een tijd met een probleem, stelt Struijs. Grotere organisaties lukt het namelijk steeds minder om de hedendaagse generatie van diverse en ondernemende accountants permanent aan zich te binden, die zouden verloren gaan in de ‘up-or-out’-structuur.
 
Struijs: “Er zijn bepaalde accountants voor wie de vertaling van onafhankelijkheid naar autonomie en ondernemerschap belangrijker is dan voor anderen. Die voelen zich niet vertegenwoordigd in de huidige NBA. Hetzelfde geldt voor de nichepartijen, waar mijn ENDYMION Amsterdam er eentje van is. Ik hoop het gat te kunnen dichten tussen de NBA en de partijen die zich noch tot het MKB, noch het “OOB-grote kantoren” kamp rekenen.”
 
Endymion Struijs
Endymion Struijs (1978) werkte onder meer bij PWC, Deloitte en KPMG. Hij richtte in 2015 ENDYMION Amsterdam op, dat claimt een Amsterdams, onafhankelijk en hedendaagse coöperatie te zijn van RA-accountants. Ook is hij een van de oprichters van HFN: het Holland Financial Network. Dit netwerk van onder meer freelance openbaar accountants versterkt elkaar met kennis en trainingen. Daarnaast is het een voorbeeld van community-recruitment: de aangesloten accountants verbinden elkaar ook aan opdrachtgevers.
 
Benoeming
Tijdens de Ledengroepvergadering Openbaar Accountants zijn niet alleen Dijkuizen en Struijs benoemd tot het LOA-bestuur. Ook Diana Clement en Ruud Vrolijk zijn voor een jaar herbenoemd tot voorzitter respectievelijk plaatsvervangend voorzitter. Bestuursleden Marco Moling en Bert Willems zijn uitgetreden.