Eigenaar van Visma koopt in VS bedrijf voor boekhoudsoftware

Softwarebedrijf AuditBoard is een concurrent van Wolters Kluwer.

Softwarebedrijf AuditBoard wordt voor ruim drie miljard dollar overgenomen door HgCapital. De Britse investeerder is vaker actief in de markt voor compliance-, risk- en boekhoudsoftware. AuditBoard, een Amerikaans bedrijf, geldt als een van de grootste concurrenten van Wolters Kluwer. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

  • HgCapital neemt AuditBoard over voor ruim drie miljard.
  • Onbekend voor welk bedrag de deal beklonken is.
  • AuditBoard geldt als een van Wolters Kluwer’s grootste concurrenten.

Onbekend is voor welk bedrag de deal beklonken is. AuditBoard zette vorig jaar meer dan 200 miljoen dollar om. In de Benelux is AuditBoard nog een kleine speler, maar dat kan veranderen onder de Britse nieuwe eigenaar. HgCapital is ook eigenaar van Visma, een softwarebedrijf dat ook actief is in financiële software en razendsnel groeit via overnames.

Hg wilde AuditBoard graag hebben omdat de vraag naar boekhoudsoftware snel toeneemt. De software pretendeert te waarschuwen voor risico’s en te helpen voor betere besluitvorming.


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).


Gerelateerde artikelen