Effect maatregelen partnerinkomens pas zichtbaar na boekjaar

Na de geuite kritiek in de Tweede Kamer op de gestegen partnerinkomens bij grote accountantskantoren, meldt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dat de effecten van de kwaliteitsinvesteringen op de partnerinkomens pas na het lopende boekjaar zichtbaar zijn. Ook zijn accountantsorganisaties volgens Dijsselbloem private partijen die zelf hun beloning vaststellen.
Naar aanleiding van een artikel in het FD zijn er in december Kamervragen gesteld over de gestegen partnerinkomens bij grote accountantskantoren. De minister heeft hier afgelopen dinsdag in een Kamerbrief op gereageerd.
NBA-rapport
Dijsselbloem benadrukt in zijn Kamerbrief dat de gestelde maatregelen uit het NBA-rapport met betrekking tot de partnerinkomens nog niet zichtbaar zijn in de inkomens zoals die geschetst zijn in het FD. Dijsselbloem: “Eerst na afsluiting van het lopende boekjaar 2014-2015 kan worden bezien of de investeringen in kwaliteit, opleiding en controlewerkzaamheden hebben geleid tot een aanpassing van de partnerinkomens.”
Accountantscontroles
Dijsselbloem merkt verder op dat het artikel in het FD ingaat op alle partnerinkomens binnen de vier grote accountantsorganisaties. “Niet alle partners binnen een accountantsorganisatie verrichten accountantscontroles. Bij de partnerinkomens in het artikel zijn dus ook de inkomsten betrokken uit andere opdrachten dan accountantscontroles”, aldus Dijsselbloem.
Gerelateerde artikelen