Eerste Kamer akkoord met fusie notarieel pensioenfondsen

De Eerste Kamer is akkoord met een fusie tussen Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF) en Stichting Bedrijfspensioenfonds voor medewerkers in het Notariaat (SBF). Hiervoor is een wijziging van de Wet op het notarisambt nodig. De Eerste Kamer stemde hier dinsdag voor.

Deze fusie stelt de pensioenfondsen in staat om te komen tot schaalvergroting en daarmee ook tot kostenbesparingen. Het nieuwe bedrijfstakpensioenfonds gaat Stichting Pensioenfonds Notariaat (SPN) heten. Dit meldt de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

KNB: “Met de fusie kan 2,4 miljoen euro per jaar worden bespaard. Deze kostenbesparing zit vooral in de uitvoering zoals governance, bestuursadvisering, accountantscontrole, toezicht, communicatie en administratie. Daarnaast is een besparing te verwachten op het gebied van de vermogensbeheerkosten. Door het bereiken van schaalvoordelen als gevolg van het samenvoegen van het belegd vermogen van beide fondsen en een ‘slimme’ invulling van de beleggingen worden forse besparingen behaald.”
 

Gerelateerde artikelen