Eelco van der Enden CEO van GRI

Eelco van der Enden vertrekt bij PwC en wordt CEO van GRI.

Van der Enden zal GRI, de internationale leider op het gebied van duurzaamheidsstandaarden, vanaf januari 2022 versterken.

Hij komt vanuit accountants- en adviesorganisatie PwC, waar hij Global ESG Platform Leader is voor Tax, Legal, People & Organisation Services. Met een staat van dienst in het adviseren over strategieën op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG), brengt hij meer dan 20 jaar ervaring in senior managementfuncties op het gebied van financiën en duurzaamheid mee naar GRI.

Van der Enden is sinds 2007 Partner bij PwC Nederland. Hij is voorzitter van de werkgroep voor belastingbeleid van Accountancy Europe en maakt sinds januari 2019 deel uit van het bestuur van GRI.  

In 2018-19 was hij lid van het technisch comité dat de ontwikkeling van GRI 207 heeft geleid: Tax, de eerste mondiale norm voor belastingtransparantie per land. Hij is auteur van meer dan 50 gepubliceerde artikelen over governance en verslaggeving en heeft diverse leidinggevende functies bekleed bij beursgenoteerde ondernemingen, waaronder hoofd treasury, risicobeheer en belastingen.

Global Reporting Initiative (GRI) is de onafhankelijke, internationale organisatie die bedrijven en andere organisaties helpt verantwoordelijkheid te nemen voor hun effecten, door een wereldwijde gemeenschappelijke taal te bieden om die effecten te rapporteren. De GRI-normen zijn ontwikkeld via een proces met meerdere belanghebbenden en worden aangeboden als een gratis openbaar goed.