DRV en Nyenrode tekenen voor opleiding ‘robuuste accountants’

DRV Accountants & Adviseurs en Nyenrode hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om te bekrachtigen dat ze voortaan de praktijkervaring en opleiding van accountancystudenten nog beter op elkaar laten aansluiten.

‘Accountants dienen een behoorlijke bagage in huis te hebben, bestaande uit academische vakkennis gecombineerd met een professionele, persoonlijke en maatschappelijke vorming, zo is de overtuiging van zowel DRV als Nyenrode. Accountancystudenten doen die bagage in de praktijk op bij DRV en studeren aan de Nyenrode Business Universiteit. Met ingang van september 2015 zullen beide trajecten beter op elkaar en op de individuele studievoortgang van de student worden afgestemd,’ aldus DRV.

Persoonlijk studieplan

De overeenkomst is een logische stap in het opleidings- en ontwikkelingsbeleid van DRV, waarin onder meer een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt opgesteld en iedereen een mentor heeft. Daaraan wordt nu een persoonlijk studieplan met Nyenrode toegevoegd. Doordat de mentor inzage krijgt in de studievoortgang, wordt de informatie-uitwisseling beter en kunnen de mentor van DRV en de studiecoach bij Nyenrode de accountancystudent beter ondersteunen en coachen. Bovendien zijn de mogelijkheden voor een meer persoonlijke studievoortgang verruimd. Het resultaat is een optimale combinatie van het ervaringsgerichte leren in de praktijk en het leren binnen de accountancyopleiding.

Robuuste accountant

Programmadirecteur Olof Bik van Nyenrode Business Universiteit:  ‘We vinden elkaar in het beeld van de robuuste accountant van de toekomst in het marktsegment waarin DRV het beroep vorm geeft. Dan hebben we het niet alleen over een stevig portie vakkennis, kwaliteit en een rechte rug op momenten die ertoe doen. Maar ook over het helpen van organisaties om een betrouwbare business partner te zijn. In onze samenwerking richten we ons niet alleen op studeerbaarheid. Onze persoonlijke studieplannen, flexibele studieritmes die aansluiten bij persoonlijke leerstijlen en onze studiecoaches, stellen DRV in staat invulling te geven aan de wijze waarop zij hun jonge talenten willen ontwikkelen en aan de work-life-studiebalans die zij daarin zoeken.’

Commitment

Michael Bick, lid van de Raad van Bestuur van DRV Accountants & Adviseurs: ‘Wij hebben de behoefte aan een nieuw type accountant jaren geleden onderkend en daarop ons opleidings- en ontwikkelingsbeleid gebaseerd. Elke accountancystudent volgt een persoonlijk pad in het opdoen van zowel vaktechnische kennis als praktijkervaring en ontwikkelt gaandeweg de essentiële competenties. Daarin speelt de mentor die aan iedereen is toegewezen een belangrijke rol. Door de overeenkomst hebben we meer zicht op de studievoortgang, kunnen we er beter op acteren en nog beter ondersteunen in ieders ontwikkelproces. Het contract heeft ook een symbolische waarde: het onderstreept het commitent dat noodzakelijk is van alle drie de partijen.’

Nyenrode accountantsopleiding

De Nyenrode accountantsopleiding is een universitaire opleiding in deeltijd. Studenten werken vier dagen per week op kantoor en volgen daarnaast een universitaire bachelor-, master- of post-masteropleiding, om tenslotte registeraccountant (RA) te kunnen worden.

Gerelateerde artikelen