Door stropers doodgeschoten helikopterpiloot was Brits accountant

De Britse helikopterpiloot die vrijdag door stropers in Tanzania werd doodgeschoten, blijkt een ICAEW chartered accountant te zijn. Roger Gower werd onder vuur genomen toen hij de kadavers ontdekte van drie olifanten die waren gedood door stropers.

De 37-jarige Gower was in het Oost-Afrikaanse land actief voor The Friedkin Conservation Fund (FCF). Hij vloog vooral mensen heen en weer tussen verschillende kampen in een natuurreservaat, maar voerde met zijn helikopter ook patrouilles uit. Die werden hem uiteindelijk fataal.  Gower kon zijn helikopter nog aan de grond zetten, maar overleed naar verluidt voordat hij gered kon worden.

Het ICAEW meldt dat Gower, voordat hij aan zijn training als chartered accountant bij Moore Stephens begon, aan de Bristol University was afgestudeerd in ‘religious studies’. Kort nadat hij zijn opleiding tot chartered accountant had afgerond, behaalde hij zijn vliegbrevet en ging hij naar Kenia waar hij een succesvol bedrijf opzette dat toeristen door de lucht naar safari’s vervoerde. Hij vloog ook anti-stroperij missies en na tien jaar verhuisde Gower naar Tanzania waar hij zich aansloot bij het FCF.

Gerelateerde artikelen