DNB introduceert nieuw rapportagesysteem DLR voor verzekeraars

Verzekeraars leveren hun rapportages aan via het rapportageportal e-Line DNB. Dit portal wordt geleidelijk vervangen door een nieuw rapportagesysteem: het Digitaal Loket Rapportages (DLR), zo meldt De Nederlandsche Bank.

De overgang naar het nieuwe systeem gaat gefaseerd per rapportagestroom. Daarbij worden de Solvency II XBRL-rapportages als eerste opgevraagd via het DLR. Andere rapportages worden de komende tijd nog met behulp van e-Line DNB opgevraagd.
  
eHerkenningsmiddel nodig voor inloggen

In het DLR kan ingelogd worden met eHerkenning. Hierover heeft DNB alle Solvency II-verzekeraars per brief geïnformeerd. “Als u een eHerkenningsmiddel heeft, dan verzoekt DNB u om alvast in te loggen in de periode van 29 februari tot en met 14 maart. Dan zijn uw rapportageverplichtingen overigens nog niet zichtbaar. Wanneer u voor het eerst inlogt, wordt u verzocht de contactgegevens in te vullen van de medewerker die voor uw instelling gemachtigd is. Dit is belangrijk, want DNB gaat daarmee controleren of u toegang heeft tot het DLR,” aldus DNB. 
 
Gebruikersdocumentatie

De gebruikersdocumentatie van het DLR staat vanaf eind februari op de DLR website. Hier is ook het laatste nieuws over het DLR en de initiële inlogperiode te vinden. Vanaf 1 april zal het DLR beschikbaar zijn om Solvency II-rapportages aan te leveren. Voor de meeste rapporteurs is de Day One-solorapportage de eerste rapportageverplichting.

Gerelateerde artikelen