DNB en Kansspelautoriteit wisselen vertrouwelijke informatie uit

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Kansspelautoriteit hebben een samenwerkingsconvenant gesloten. De twee toezichthouders hebben daarin afgesproken om samen te werken op onderwerpen die beide organisaties aangaan. Zo kunnen ze nu onderling vertrouwelijke informatie uitwisselen.

De toezichthouders hebben beiden bevoegdheden rondom de Wet financieel toezicht (Wft), Wet witwassen en financiering terrorisme (Wwft) en Sanctiewet (Sw). De Kansspelautoriteit en DNB voeren deze wetten uit gericht op respectievelijk de kansspelsector en de financiële sector. 

Om overlap van werkzaamheden te voorkomen en om de kwaliteit van het aan hen opgedragen toezicht te bevorderen zijn nu samenwerkingsafspraken gemaakt. Zo kunnen de toezichthouders nu onderling vertrouwelijke informatie uitwisselen. Ook informeren de toezichthouders elkaar als een van de partijen van plan is om handhavingsmaatregelen te nemen richting een partij, waarbij ook de andere toezichthouder bevoegd is. 

Het overdragen van informatie is inmiddels al voor de eerste keer gebruikt. De Kansspelautoriteit heeft het toezicht op Holland Casino overgenomen van DNB als het gaat om de uitvoering van de Wet witwassen en financiering terrorisme (Wwft).

 

Gerelateerde artikelen