Dit moeten accountants weten over hun factuurverwerkingspartners

Afgaande op de resultaten van www.internet.nl, een initiatief van het Platform Internetstandaarden, blijkt dat veel bedrijven hun beveiliging niet op orde hebben. Dat lijkt onschuldig, maar kan verregaande gevolgen hebben. Zeker voor accountants, die steeds vaker werken met factuurverwerkingspartners in de ontwikkeling naar e-facturatie.

Deze partners verwerken gevoelige informatie van hun klanten via de website of per mail. Accountants zouden daarom moeten weten of de partner waarmee zij werken de juiste veiligheidsmaatregelen heeft genomen om de gegevens van hun klanten te beschermen.

Veilig gebruik van veelgebruikte communicatiemiddelen
Op www.internet.nl kun je de beveiliging van diverse onderdelen laten scannen. Zo kun je zien of de website van de partner veilig is, maar wordt ook de e-mailverbinding geanalyseerd. Met name het belang van dat laatste onderdeel is enorm, omdat e-mail het meest gebruikte middel is om informatie uit te wisselen. Accountants, die facturen doorsturen naar een factuurverwerkingspartner, moeten ervan uit kunnen gaan dat dit via een veilige verbinding gebeurt.

Zie in de ‘hall of fame’ van www.internet.nl zie je welke sites hun zaakjes goed op orde hebben. 

Over Internet.nl
Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Daarin participeren diverse partners uit de internetgemeenschap en Nederlandse overheid, waaronder het Ministerie van Economische Zaken. Zij proberen awareness te creëren voor het feit dat de oude internetstandaarden niet voldoen aan de huidige veiligheidseisen. Criminelen misbruiken die standaarden. Doel is om mensen in beweging te zetten nieuwe, slimmere standaarden te gebruiken.

Bron: go2UBL

Gerelateerde artikelen