Directie van MUIS Software realiseert management buy-out

De directie van MUIS Software heeft onder leiding van Mattijs Wilms een management buy-out gerealiseerd. Dick Heijnis, oprichter van MUIS Software, had enkele jaren geleden al de dagelijkse leiding overgedragen aan Mattijs Wilms. Hij heeft nu ook een groot deel van zijn aandelen verkocht aan Mattijs Wilms en Oscar Kerssens.

Mattijs Wilms is in 2000 als programmeur begonnen bij MUIS Software. Hij was vanaf het begin betrokken bij onder andere de ontwikkeling van iMUIS Online. Al in 2012 heeft Dick Heijnis Mattijs Wilms benoemd tot algemeen directeur en de dagelijkse leiding aan hem overgedragen. In de komende periode wil de directie van MUIS Software zich richten op de verfijning van producten en op de ondersteunende marketing. Het streven is om nog verder door te groeien.

De directie heeft gekozen voor een management buy-out om de continuïteit van MUIS Software te waarborgen. Om deze management buy-out te realiseren, heeft de directie van MUIS Software gekozen voor een samenwerking met Main Capital en de Rabobank.

MUIS Software ontwikkelt al sinds 1984 administratieve software, te weten accountancysoftware, online boekhouding en enterprise resource planning (ERP) software. Inmiddels bedient zij meer dan 15.000 klanten: zzp’ers, mkb’ers, handelsbedrijven en accountantskantoren.

MUIS Software is voornamelijk bekend door de producten iMUIS en de online-variant iMUIS Online. Door de combinatie van deze beide producten, kan de ondernemer in de cloud boekhouden, terwijl de accountant gelijktijdig in het vaste programma de administratie kan controleren en uitwerken.

Gerelateerde artikelen