Digitale krant blijft zwaarder belast

De digitale krant blijft voorlopig belast tegen het hoge BTW-tarief. Bij verlaging overtreedt het kabinet namelijk de Europese regelgeving.
Digitale kranten worden op dit moment belast tegen het hoge BTW-tarief van 21 procent, terwijl men voor een papieren krant maar zes procent BTW betaalt. Bij de digitale krant is er namelijk sprake van een elektronische dienst en bij een papieren krant van een fysieke dienst. Voor deze verschillende diensten gelden uiteenlopende BTW-tarieven. Onder meer de PvdA heeft er op aangedrongen om voor beide soorten kranten het lage BTW-tarief van zes procent te hanteren. De ministerraad gaat hier vandaag over in gesprek. Dat schrijft de Telegraaf.
Europa
Een verlaging van het BTW-tarief van de digitale krant zou kunnen betekenen dat het kabinet tegen de Europese regelgeving aanloopt. Enkele landen uit de Europese Unie, die digitale kranten onder het lage BTW-tarief hadden gerekend, werden namelijk op de vingers getikt door de Europese Commissie. De zaak zal waarschijnlijk door het kabinet worden aangekaart in Brussel.
Gerelateerde artikelen