Deutsche Bank sluit alsnog aan bij herstelkader rentederivaten

Ook Deutsche Bank sluit zich aan bij het uniforme herstelkader van de Derivatencommissie, zo meldt de bank, nadat eerder vandaag bekend werd dat Pieter Lakeman namens cliënten van Swapschade met een dagvaarding tegen de bank komt.

Lakeman eist dat Deutsche Bank de schade vergoedt die klanten leden doordat deze bank renteswaps verkocht.

Deutsche Bank laat nu weten zich aan te sluiten bij het herstelkader. Eerder hadden ABN Amro, ING, SNS, Van Lanschot en Rabobank zich daar al bij aangesloten. Begin deze maand riepen minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en de AFM Deutsche Bank op om het voorbeeld te volgen van de banken die zich al achter de schaderegeling hadden geschaard.

Vandaag stelt Deutsche Bank dat het uniforme herstelkader van de Derivatencommissie op belangrijke punten overeenkomt met haar eigen herstelkader. “Deutsche Bank doet mee met het herstelkader van de commissie. Dit betekent dat Deutsche Bank alle aspecten van het voorgestelde herstelkader zal overnemen indien dat resulteert in een additionele (netto) vergoeding voor klanten. Dat is in het voordeel van onze klanten. Klanten zullen dus een additionele vergoeding ontvangen indien zij beter af zijn met het herstelkader van de commissie,” aldus de bank.

De AFM laat weten verheugd te zijn dat met het aansluiten van Deutsche Bank nu alle betrokken banken meedoen aan het herstelkader. 

Gerelateerde artikelen